Styret har den siste tiden mottatt en del henvendelser angående uønsket atferd vedrørende avfallshåndtering i borettslaget, og ønsker i den anledning å minne alle beboere på husordensreglene for Lillo Terrasse borettslag. Disse finner dere her på hjemmesiden.

4 VIKTIGE TING Å HUSKE PÅ:

1. Papp og papir må brettes. Hvis alle leilighetene i blokka drikker 3 liter melk i uka, skal det kastes 198 melkekartonger. Hvis disse ikke brettes sammes først vil de fylle brønnen veldig raskt. Vi oppfordrer alle til å brette alt av papp og papir, slik at vi får benyttet volumet mest mulig effektivt, og på den måten kan unngå unødvendig forsøpling av fellesområdet og ekstra kostnader.
2. Store pappesker må leveres på avfallsplass/skjæres i biter. Har du kjøpt ny tv, kjøleskap eller noe annet der det følger med stor pappemballasje? Disse kan du ikke kvitte deg med i avfallsbrønnene, med mindre de skjæres i biter først. Disse havner nesten alltid på tvers i brønnen, eller tetter til nedløpet. Store pappesker kan leveres gratis på Grefsen hageavfallsmottak- og minigjenbruksstasjon, bare 5 minutters gange fra borettslaget. Les mer om dette under temaet "Avfallshåndtering".
3. Avfall skal aldri oppbevares på dørmatta eller andre steder av fellesområdet. Det kan sikkert være fristende å sette søppelposen med illeluktende matavfall på dørmatta, og tenke at du skal kaste den når du skal ut dagen etter. Dette skaper imidlertid et dårlig bomiljø med illeluktende fellesområder og lite fornøyde naboer.
4. Avfall skal aldri hensettes ved siden av avfallsbrønnene når disse er fulle. Det skal heller ikke gjøres et forsøk på å presse inn søppel på en slik måte at dørene ikke lar seg lukke igjen. Dette forsøpler fellesarealet! Hvis avfallsbrønnene er fulle er det mulig å oppsøke en av de andre blokkene i borettslaget og kaste søppelet sitt der istedenfor.
I går kveld ble styret gjort oppmerksom på at det utenfor BK7 var mye søppel i innkjørsel- og inngangsparti. Der var avfallsbrønnen til papp- og papir stappet tett av store pappesker, hvor noen har fortsatt å presse inn avfall helt til luken ikke lenger gikk igjen. Dette resulterte i at vinden dro søpla utover innkjørselen, hvorpå Styret måtte rydde opp. Søppel rundt inngangspartiet er ikke noe særlig hyggelig. Vi har alle et ansvar om å bidra til et godt bomiljø. Fellesarealene er viktige områder for fremkommelighet og nytte, og utearealene skal være til rekreasjon og glede. Som det fremkommer av husordensreglene er det derfor viktig å unngå for eksempel forsøpling og hensetting av uønskede gjenstander.